Embotid tipo salami

Aquest embotit tipus salami és molt fàcil de preparar i amb un resultat excel·lent

Ingredients: 75 g de llenties cuites, 60 g de remolatxa crua, 1/2 tassa de gluten, 2 cdas de pa ratllat, 1 gra d’all, 1 cda d’oli d’oliva, 1/2 cda de vinagre de modena, 1/2 cda de fum líquid, 1/4 tassa de brou vegetal o aigua, 1/4 cta de sal marina, 1 cta de pebre vermell, 1/2 cta de farigola, 1/2 cta d’ají mòlt, 1/4 cta de llavors de coriandre, 1/4 cta de pebre negre en gra, 1/4 cta de comí.

Elaboració: Posar en el got de la batedora les llenties, remolatxa, el brou vegetal i les especias i triturar. Posar la barreja en un bol, afegir el pa ratllat i el gluten i pastar.
Donar forma a l’embotit i embolicar-lo en paper d’alumini untat amb oli i estrenyent en els costats com si fos un caramel. Ficar al forn preescalfat a 180 º uns 45 minuts donant-li la volta a meitat del temps. En treure del forn, pintar l’embotit amb oli d’oliva i cobrir amb pebre 5 baies recent mòlta. Deixar refredar i guardar a la nevera.
Ja el tens llest per prerarar un bos entrepans.
Volta i volta a la paella també queda molt bo.


Ingredientes: 75 gms. de lentejas cocidas, 60 gms. de remolacha cruda, 1/2 taza de gluten, 2 cdas. de pan rallado, 1 diente de ajo, 1 cda. de aceite de oliva, 1/2 cda. de vinagre de modena, 1/2 cda. de humo líquido, 1/4 taza de caldo vegetal o agua, 1/4 cta. de sal marina, 1 cta. de pimentón, 1/2 cta. de tomillo, 1/2 cta. de ají molido, 1/4 cta. de semillas de cilantro, 1/4 cta. de pimienta negra en grano, 1/4 cta. de comíno.

Elaboración: Poner en el vaso de la batidora las lentejas, remolacha, el caldo vegetal y las especias.Triturar. Poner la mezcla en un bol, añadir el pan rallado y el gluten. Amasar. Dar forma al embutido y envolverlo en papel de aluminio untado con aceite y apretando en los lados como si fuera un caramelo.
Meter al horno precalentado a 180º unos 45 minutos dandole la vuelta a mitad del tiempo.
Al sacar del horno, pintar el embutido con aceite de oliva y cubrir con pimienta 5 bayas recien molida. Dejar enfirar y guardar en la nevera.
Listo para preparar unos ricos bocadillos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *