Crema d’avellanes amb cruixent de pastanaga

Aquesta crema es pot prendre tant freda a l’estiu, com calenta a l’hivern. Un entrant exquisit i nutritiu.

Ingredients: 175 g d’avellanes torrades i pelades, 3 patates mitjanes, 1 ceba, 1 porro (la part blanca), 750 ml de brou vegetal, 200 ml de nata de civada o de soja, 1 cda de llevat nutricional, 75 g de margarina, 1 cda d’oli d’oliva, sal, pebre blanc, nou moscada i 2 pastanagues per la decoració.

Elaboració: Fondre la margarina juntament amb l’oli, afegir la ceba i el porro, quan comenci a agafar color posar-hi les patates tallades a daus i les avellanes i ofegar tot junt. Salpebrar, afegir una mica de nou moscada i cobrir amb el brou vegetal.
Bullir fins que les patates estiguin toves (25 m aprox.) Afegir la nata i el llevat nutricional i rectificar de sal si cal, deixar un parell de minuts més al foc.
Apartar i triturar. Si queda molt espessa, afegir una mica més de brou.

Per al cruixent de pastanaga: Rentar i pelar les pastanagues. Tallar a tires amb el pelador de patates i fregir en abundant oli de gira-sol no massa calent fins que l’oli deixi de fer bombolles. Posar-lo a escórrer sobre paper de cuina.

Servir la crema amb unes avellanes picades i el cruixent de pastanaga.


Ingredientes: 175 gms de avellanas tostadas, 3 patatas medianas, 1 cebolla, 1 puerro (la parte blanca), 750 ml. de caldo vegetal, 200 ml. de nata de avena o de soja, 1 cda. de levadura de cerveza,  75 gms. de margarina, 1 cda. de aceite de oliva, sal, pimienta blanca, nuez moscada, 2 zanahorias.

Elaboración: Derretir la margarina con el aceite, añadir la cebolla y el puerro, cuando empieze a trasparentar echar las patatas cortadas en dados y las avellanas y pochar todo junto. Salpimentar, añadir un poco de nuez moscada y cubrir con el caldo vegetal. Hervir hasta que las patatas estén blandas (25 m aprox.) Añadir la nata y la levadura de cerveza y rectificar de sal si fuera necesario, dejar un par de minutos más en el fuego. Apartar y triturar.
Si queda muy espesa, añadir un poco más de caldo.

Para el crujiente de zanahoria: Lavar y pelar las zanahorias. Cortar a tiras con el pelador de patatas y freir en abundante aceite de girasol no demasiado caliente hasta que deje de burbujear. Escurrir sobre papel de cocina.

Servir la crema con unas avellanas picadas y el crujiente de zanahoria.

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