Pastís Xeta (sense sucre)

Si no podem prendre sucre o simplement volem rebaixar el seu consum i no renunciar a unes bones postres, aquest pastís és una bona solució.

Ingredients: 75 g de nous, 75 g de prunes sense os, 2 iogurts de soia naturals, 2 alvocats, 200 ml de nata de soja, 4 cdas de xarop d’atzavara, suc de 1/2 llima, 2 ctas d’agar agar en pols.

Per a la cobertura: fruita de la nostra elecció, 100 ml d’aigua, 1/2 cta d’agar agar, coco ratllat.

Elaboració: Tritureu les nous junt amb les prunes i cobrir el fons d’un motlle desmuntable amb la barreja, mullar-se les mans amb aigua i prémer perquè quedi una capa ferma i compacta. Pelar i trossejar els alvocats, ruixar-los amb el suc de llima, afegir els iogurts el xarop d’atzavara i triturar. Posar la nata en un cassó i dissoldre les 2 ctas d’agar agar. Portar al foc sense deixar de remenar fins que bulli. Abocar a la barreja anterior i batre tot junt perquè s’integri bé, posar la barreja en el motlle i deixar refredar.
Per a la cobertura, trossejar la fruita escollida i distribuir-la per sobre del pastís. Dissoldre la 1/2 cta d’agar i portar al foc fins que bulli. Cobrir la fruita, escampar el coco ratllat i guardar a la nevera perquè solidifiqui i prengui cos.
Desemmotlleu i servir.


Ingredientes:  75 gms. de nueces, 75 gms. de ciruelas sin hueso, 2 yogurs de soja naturales, 2 aguacates, 200 ml. de nata de soja, 4 cdas. de sirope de agave, zumo de 1/2 lima, 2 ctas. de agar agar en polvo. Para la cobertura: fruta  de nuestra elección, 100 ml. de agua, 1/2 cta. agar agar, coco rallado.

Elaboración: Triturar las nueces junto con las ciruelas y cubrir el fondo de un molde desmontable con la mezcla, mojarse las manos con agua y apretar para que quede una capa firme y compacta.
Pelar y trocear los aguacates, rociarlos con el zumo de lima, añadir los yogurs el sirope de agave y triturar. Poner la nata en un cazo y disolver las 2 ctas. el agar agar. Llevar al fuego sin dejar de remover hasta que hierva. Verterlo en la mezcla anterior y batir todo junto para que se integre bien, verter la mezcla en el molde y dejar enfriar.
Para la cobertura, trocear la fruta elegida y distribuirla por encima de la tarta. Disolver la media cta. de agar y llevar al fuego hasta que hierva. Cubrir la fruta, espolvorear el coco rallado  y guardar en la nevera para que solidifique y tome cuerpo.
Desmoldar y servir.

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