La coca de recapte es pot fer amb els ingredients que vulguem i més ens agradin. El secret d’aquesta coca està en la massa, però no us preocupeu que és una massa d’allò més fàcil de fer i amb un resultat molt bo.
Ingredients per a la massa: 250 g de farina de blat, 100 ml de vi blanc, 100 ml d’oli d’oliva, sal i pebre.
Elaboració: Barrejar en un bol el vi, oli i una mica de sal i pebre. Batre amb les barilles de mà per emulsionar. Afegir la farina de cop i pastar el just perquè s’integri. Deixar reposar uns 10 minuts. Estendre la massa sobre paper de cuina vegetal i donar-li la forma a la coca, a mi m’agrada deixar-la ben fineta, es fa abans i queda mes bona. Podem fer una gran, o dos o tres mes petites.
Repartir per sobre els ingredients escollits i posar al forn preescalfat a 200 º mes o menys 30 minuts. Al treure-la del forn i depenent dels ingredietes que hàgim triat podem posar una mica d’olivada rebaixada amb oli (cas de la d’escalivada) o una picada d’oli i julivert (cas de la de xampinyons) o simplement oli.
* A tenir en compte que els ingredients que escollim per a la coca, han d’estar prèviament cuinats.
La coca de recapte se puede hacer con los ingredientes que queramos y mas nos gusten. El secreto de esta coca está en la masa, pero no os preocupéis que es una masa de lo mas fácil de hacer y con un resultado muy bueno.
Ingredientes para la masa: 250 gms de harina de trigo, 100 ml de vino blanco, 100 ml. de aceite de oliva, sal y pimienta.
Elaboración: Mezclar en un bol el vino, aceite y un poco de sal y pimienta. Batir con las barillas de mano para emulsionar. Añadir la harina de golpe y amasar lo justo para que se integre. Dejar reposar unos 10 minutos.
Extender la masa sobre papel de cocina vegetal y darle la forma a la coca, a mi me gusta dejarla bien finita, se hace antes y queda mas buena. Podemos hacer una grande, o dos o tres. Repartir por encima los ingredientes elegidos y meter en el horno precalentado a 200º mas o menos 30 minutos. Al sacar del horno y dependiendo de los ingredietes que hayamos elegido podemos poner un poco de olivada rebajada con aceite (caso de la de escalivada) o una picada de aceite y perejil (caso de la de champiñones) o simplemente aceite.
*A tener en cuenta que los ingredientes que escojamos para la coca, tienen que estar previamente cocinados.