A la cuina d’avantguarda, s’aplica el terme permantier a moltes receptes on la protagonista és la patata com a ingredient principal, normalment en forma de crema o puré i amb infinites variants.
Aquesta permantier la farem com a entrant i amb les mesures que us poso, sortiran 3 o 4 racions.
Si no agrada el Shiitake, es pot utilitzar qualsevol altre tipus de bolet per aquesta recepta.
Ingredients: 3 patates, 250 g de shiitake, 150 ml de nata de civada, oli d’oliva, pebre vermell, sal i pebre.
Elaboració: Coure les patates amb aigua i sal fins que estiguin tendres. Escórrer i aixafar amb una forquilla i afegir un raig d’oli, sal i pebre, afegir la nata de civada i triturar amb la batedora per aconseguir una consistència fina i cremosa.
Mentre es couen les patates, prepararem un oli de pebre vermell. En un cassó escalfar l’oli i quan estigui ben calent, retirem de foc i afegim una cte. de pebre vermell i deixem refredar. A continuació, saltarem els bolets amb un raig d’oli i reservem per muntar el plat.
Servirem aquesta permantier en una copa o got de vidre. Posarem el puré de patata, a sobre els bolets i finalment un raig d’oli de pebre vermell i unes escates de sal Maldon.
En la cocina de vanguardia, se aplica el término permantier a muchas recetas cuya protagonista es la patata como su ingrediente principal, normalmente en forma de crema o puré con infinitas variantes.
Esta permantier la vamos a hacer como entrante y con las medidas que os pongo, saldran 3 o 4 raciones.
Si no gusta el shiitake, se puede utilizar cualquier otro tipo de seta para esta receta.
Ingredientes: 3 patatas, 250 gms. de shiitake, 150 ml. de nata de avena, aceite de oliva, pimentón, sal y pimienta.
Elaboración: Cocer las patatas con agua y sal hasta que estén tiernas. Escurrir y chafar con un tenedor y añadir un chorro de aceite, sal y pimienta, añadir la nata de avena y triturar con la batidora para lograr una consistencia fina y cremosa.
Mientras se cuecen las patatas, preparamos un aceite de pimentón, en un cazo calentar el aceite y cuando esté bien caliente, retiramos del fuego y añadimos una cta. de pimentón y dejamos enfriar. A continuación, saltearemos las setas con un chorrito de aceite y reservamos para montar el plato.
Serviremos esta permantier en una copa o vaso de cristal. Pondremos el pure de patata, encima las setas y finalmente un chorro de aceite de pimentón y unas escamas de sal Maldon
Hola! He fet aquesta recepta i m’ha agradat molt. El punt que dona l’oli amb el pebre vermell m’ha encantat (tot i que en un primer intent crec que l’oli s’havia escalfat massa quan hi vaig tirar el pebre, perquè immediatament es va posar negre i feia olor de cremat ; ho vaig haver de llençar, ). Moltes gràcies!
Hola, m’alegro de que t’hagi agradat.
Amb el pebre vermell s’ha de tenir molta cura perque deseguida es crema.
Hola! He fet aquesta recepta i m’ha agradat molt. El punt que dona l’oli amb el pebre vermell m’ha encantat (tot i que en un primer intent crec que l’oli s’havia escalfat massa quan hi vaig tirar el pebre, perquè immediatament es va posar negre i feia olor de cremat :-s; ho vaig haver de llençar, :-(). Moltes gràcies! 🙂