L’arròs Venere és molt saludable i porta múltiples beneficis per a qui el consumeix, té propietats antioxidants.
El consum regular d’arròs negre Venere pot reduir molts dels problemes de salut futurs.
L’única cosa que hem de tenir en compte a l’hora de cuinar-lo és que, igual que l’arròs integral, necessita de mes temps de cocció (50 a 60 minuts) i més quantitat de líquid que l’arròs blanc.
Saborós i aromàtic arròs d’un bonic color negre i de textura cruixent.
Ingredients: 300 g d’arròs venere, 250 g de xampinyons, 5 g d’algues espagueti de mar, 1/2 got de vi blanc, 1 litre de brou vegetal, 1 ceba, 2 tomàquets pera ratllats, 1/2 pebrot vermell, 1 nyora, 2 grans d’all, julivert, oli d’oliva i sal.
Elaboració: Cobrir el fons d’una paella amb oli d’oliva i fregir una mica la nyora en l’oli vigilant que no es cremi i apartar. Fer una picada en el morter amb els alls, el julivert, la nyora i reservar. Tirar els xampinyons tallats a quarts i saltar una mica, afegir el pebrot trossejat i ofegar tot junt uns cinc minuts. Incorporar la ceba tallada menuda, quan la ceba comença a estar dauradeta afegim la picada donar un parell de voltes i incorporar el tomàquet ratllat. Salar i deixar que es cuini tot junt cinc minuts més. Afegir les algues prèviament hidratades i trossejades, i l’arròs, donar un parell de voltes i afegir el vi. Deixar un parell de minuts més perquè s’integrin els sabors i sense deixar de remenar. Afegiu-hi el brou vegetal i deixar cuinar a foc mitjà fins que estigui fet l’arròs, si veieu que queda sec i cal, afegir mes brou.
Servir acompanyat de all i oli.
Ingredientes: 300 gms. de arroz venere, 250 gms. de champiñones, 5 gms. de algas espagueti de mar, 1/2 vaso de vino blanco, 1 litro de caldo vegetal, 1 cebolla, 2 tomates pera rallados, 1/2 pimiento rojo, 1 ñora, 2 dientes de ajo, perejil, aceite de oliva y sal.
Elaboración: Cubrir el fondo de una paella con aceite de oliva y freír un poco la ñora en el aceite vigilando de que no se queme y apartar. Hacer una majado en el mortero con los ajos, el perejil, la ñora y reservar. Echar los champiñones cortados a cuartos y saltear un poco, añadir el pimiento troceado y rehogar todo junto unos cinco minutos. Incorporar la cebolla cortada menudita, cuando la cebolla empieza a estar doradita añadimos el majado dar un par de vueltas e incorporar el tomate rallado. Salar y dejar que se cocine todo junto cinco minutos más. Añadir las algas previamente hidratadas y troceadas, y el arroz, dar un par de vueltas y echar el vino. Dejar un par de minutos más para que se integren los sabores y sin dejar de remover. Añadir el caldo vegetal y dejar cocinar a fuego medio hasta que esté hecho el arroz.
Servir acompañado de “all i oli”.