Hamburgueses portobello i civada

Amb aquestes quantitats surten unes 3 hamburgueses.

Ingredients: 250 g de xampinyons portobello, 1/2 tassa de flocs de civada, una ceba tendra petita, la part blanca d’un porro, 1 cta llavors de xia, 1/8 de tassa d’aigua tèbia, 2 cdas d’oli d’oliva, 4 cdas de pa ratllat, 1/4 cta de sal, 1/4 cta pebre blanc, 1/4 cta de farigola, 1/2 cta de pebre vermell, 1/2 cda de puré de remolatxa (opcional), all i julivert picats.

Elaboració: Posar les llavors de xia en l’aigua temperada i deixar hidratar mentre preparem els altres ingredients.
Picar la ceba i el porro a talls petitons,  fer el mateix amb els xampinyons. Posar l’oli en una paella i afegir la ceba i el porro, quan comenci transparentar afegir els xampinyons i saltar-ho tot junt.

En un bol posar els flocs de civada, afegir les verdures, les llavors de xia, el pa ratllat, el puré de remolatxa i les espècies. Barrejar tot. si la massa queda tova, afegir més pa ratllat. Incorporar també l’all i julivert picats. Tapar la barreja amb paper film i guardar a la nevera perquè la massa agafi més cos i poder modelar millor.
Formar les hamburgueses, passar-les per la paella i llestos!


Ingredientes: 250 gms. de champiñones portobello, 1/2 taza de copos de avena, una cebolla tierna pequeña, la parte blanca de un porro, 1 cta. semillas ce chia, 1/8 de taza de agua templada, 2 cdas. aceite de oliva, 4 cdas. de pan rallado, 1/4 cta. de sal, 1/4 cta, pimienta blanca, 1/4 cta. de tomillo, 1/2 cta de pimentón, 1/2 cda. de puré de remolacha (opcional), ajo y perejil picados.

Elaboración: Poner las semillas de chia en el agua templada y dejar hidratar mientras preparamos los demás ingredientes.
Picar la cebolla y el puerro bien menuditos, aparte hacer lo mismo con los champiñones. Poner el aceite en una sartén y añadir la cebolla y el puerro, cuando empiece trasparentar añadir los champiñones y saltear todo junto.
En un bol poner los copos de avena, añadir el salteado, las semillas de chia, el pan rallado, el puré de remolacha y las especias. Mezclar todo, si la masa queda demasiado blanda, añadir más pan rallado. Incorporar también el ajo y perejil picados. Tapar la mezcla con papel film y guardar en la nevera para que la masa coja más cuerpo y poder moldear mejor.
Formar las hamburguesas, pasarlas por la sartén y listo!

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