Així és com faig jo el chimicurri. Ideal per acompanyar verdures a la planxa, seitan, tofu, etc …
Ingredients: 5 alls, 1 cta de sal, 1 cta pebre, 1 cta d’ají mòlt, 1 cta d’orenga, 2 fulles de llorer, 1 branqueta de farigola, 1 manat de julivert, 1 cda de vinagre de poma, 1/2 llimona i 250 ml d’oli d’oliva suau.
Elaboració: Picar l’all i julivert al morter amb la sal, afegir l’orenga, ají, pebre, el suc de 1/2 llimona i barrejar, deixar reposar uns minuts perquè s’hidratin una mica les espècies i afegir l’oli, el vinagre, les fulles de llorer i la farigola, barrejar tot i guardar en un pot de vidre.
Ingredientes: 5 ajos, 1 ccta. de sal, 1 cta. pimienta, 1 cta. de ají molido, 1 cta. de orégano, 2 hojas de laurel, 1 ramita de tomillo, 1 ramillete de perejil, 1 cda. de vinagre de manzana, 1/2 limón y 250 ml. de aceite de oliva suave.
Elaboración: Machacar el ajo y perejil en el mortero con la sal, añadir el orégano, ají, pimienta, el zumo de 1/2 limón y mezclar, dejar reposar unos minutos para que se hidraten un poco las especias y añadir el aceite, el vinagre, las hojas de laurel y el tomillo, mezclar todo y guardar en un tarro de cristal.