Guisat de carxofes i patates

Ingredients: 4 carxofes, 4 patates, 1 ceba gran, 2 tomàquets madurs ratllats, 1 pebrot vermell escalivat, 1 tassa de pèsols, 1 litre de brou vegetal, 1/2 got de vi blanc, una llesca de pa fregit, 1 all, 6 ametlles torrades, 6 avellanes torrades, oli d’oliva, sal, pebre i uns brins de safrà.

Elaboració: Picar la ceba en brunesa (daus petits), pelar les carxofes, tallar-les a trossos i untar-les amb llimona perquè no s’oxidin. Pelem i escapcem les patates i reservem.
Cobrir el fons d’una cassola amb oli d’oliva i portar al foc, afegir la ceba amb una mica de sal i ofegar, quan comenci a agafar color, afegir les carxofes i mig got de vi blanc. Quan s’hagi evaporat el vi hi afegim el tomàquet ratllat, salpebrem i sofregim tot. Afegiu-hi el brou vegetal i deixar coure uns 20 minuts més o menys. Passat aquest temps hi afegim les patates i els pèsols i deixem coure tapat a foc mitjà fins que les patates estiguin cuites.
Mentre es va fent el guisat anem preparant una picada.
Fregir un all i una llesca petita de pa. Posar-ho en el got de la batedora juntament amb les ametlles i avellanes i una mica de brou. Triturar i afegir-lo al guisat juntament amb uns brins de safrà i el pebrot escalivat a trocets, cinc minuts abans d’apagar el foc.Ingredientes:
4 alcachofas, 4 patatas, 1 cebolla grande, 2 tomates maduros rallados, 1 pimiento rojo asado, 1 taza de guisantes, 1 litro de caldo vegetal, 1/2 vaso de vino blanco, una rebanadita de pan frito, 1 ajo, 6 almendras tostadas, 6 avellanas tostadas, aceite de oliva, sal, pimienta y unas hebras de azafrán.

Elaboración: Picar la cebolla en brunoise (daditos pequeños), pelar las alcachofas, cortarlas en trozos y untarlas con limón para que no se oxíden. Pelar y picar las patatas a cascos y reservar. Cubrir el fondo de una cazuela con aceite de oliva y llevar al fuego, echar la cebolla con un poquito de sal y rehogar un poco, cuando empiece a trasparentar añadir las alcachofas y medio vaso de vino blanco. Cuando haya evaporado el vino añadimos el tomate rallado, salpimentamos y sofreimos todo. Añadir el caldo vegetal y dejar cocer unos 20 minutos más o menos. Pasado este tiempo añadimos las patatas y los guisantes y dejamos cocer tapado a fuego medio hasta que las patatas estén cocidas.
Mientras se va haciendo el guiso preparamos una picada. Freir un ajo y una rebanada pequeña de pan. Ponerlo en el vaso de la batidora junto con las almendras y avellanas y un poco de caldo. Triturar y añadirlo al guiso, junto con unas hebras de azafrán cinco minutos antes de apagar el fuego.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *