M’agrada incloure les cremes de verdura a la meva dieta. Es poden prendre fredes, calentes o a temperatura ambient, la qual cosa les fa ideals per a consumir-les tot l’any.
Aquesta crema que us presento avui li dic de l’hort perquè no té uns ingredients concrets, la faig amb les verdures que tinc a mà i mai és igual, però és la base que utilitzo per fer les cremes de verdures.
Ingredients: 1 porro, 2 patates mitjanes, 500 g de verdures (les que tinguem a la nevera), 500 ml de brou vegetal o aigua, 2 cdas de flocs de civada, 2 cdas de llevat nutricional, 3 cdas d’oli d’oliva, sal i pebre blanc al gust.
*La civada fa que la crema quedi més melosa, el llevat nutricional li aporta un toc especial i aquests dos ingredients extres, augmenten les propietats nutritives de les cremes de verdures.
Elaboració: Tallar a trossos el porro, les verdures escollides i les patates. Posar l’oli en una olla i saltar el porro, quan comenci a estar transparent afegir les verdures i les patates i salpebrar, donar unes voltes tot junt i cobrir amb el brou o aigua. Deixar bullir fins que s’estovin les verdures.
Cinc minuts abans d’apagar el foc afegir els flocs de civada i quan apaguem el foc afegim el llevat nutricional. Rectificar de sal si cal i triturar.
Servir amb uns xips de verdures o uns crostons o les dues coses i unes gotetes d’oli per sobre.
Me gusta incluir las cremas de verdura en mi dieta. Se pueden tomar frías, calientes o a temperatura ambiente la cual cosa las hace ideales para consumirlas todo el año.
Esta crema que os presento hoy le llamo del huerto porque no tiene unos ingredientes concretos, la hago con las verduras que tengo a mano y nunca es igual, pero es la base que utilizo para hacer cualquier crema de verduras.
Ingredientes: 1 porro, 2 patatas medianas, 500 gms de verduras (las que tengamos en la nevera), 500 ml de caldo vegetal o agua, 2 cdas de avena, 2 cdas de levadura nutricional, 3 cdas de aceite de oliva, sal y pimienta blanca al gusto.
*La avena hace que la crema quede más melosa, la levadura nutricional le aporta un toque especial y estos dos ingredientes extras, aumentan las propiedades nutritivas de las cremas de verduras.
Elaboración: Cortar a trozos el porro, las verduras escogidas y las patatas. Poner el acedite en la olla y saltear el porro, cuando empiece a estar transparente añadir las verduras y las patatas y salpimentar, dar unas vueltas todo junto y cubrir con el caldo o agua. Dejar hervir hasta que se ablanden las verduras. Cinco minutos antes de apagar el fuego, añadir los copos de avena y al apagar el fuego, añadimos la levadura nutricional. Rectificar de sal si hiciese falta y triturar.
Servir con unos chips de verduras o unos picatostes o las dos cosas y unas gotitas de aceite.