Shiitake a la gallega

Versió vegana de el típic pop a la gallega. Ho farem amb bolets shiitake, el resultat és impressionant, molt bo i saludable.

Ingredients: 200 g de xiitakes, 1/2 làmina d’alga nori, 4 o 5 algues espagueti de mar, 2 patates 1 fulla de llorer, pebre vermell dolç i picant, oli d’oliva, pols d’algues i sal gruixuda al gust.

Elaboració: Posar aigua a bullir amb les algues i pela les patates, renta i talla-les en trossos mitjans. Neteja tanbé els bolets. Quan l’aigua bulli, afegeix una mica de sal, i les patates, deixa coure a foc mitjà uns 10 minuts i després afegeix els bolets, deixa coure fins que les patates estiguin tendres. Apartar l’olla de foc i escórrer.
Per servir, retira les algues, col·loca les patates en un plat ia sobre els bolets tallats per la meitat oa trossos regulars, si són petites les podem deixar senceres. Condimentar amb pols d’algues (opcional), pebre vermell (meitat dolç i meitat picant), rega amb oli d’oliva i tira sal gruixuda per sobre.


Versión vegana del típico pulpo a la gallega. Lo haremos con setas shiitake, el resulta es impresionante, muy bueno y saludable.

Ingredientes: 200 g de shiitakes, 1/2 lámina de alga nori, 4 o 5 algas espagueti de mar, 2 patatas 1 hoja de laurel, pimentón dulce y picante, aceite de oliva, polvo de algas y sal gorda al gusto.

Elaboración: Poner agua a hervir con las algas y pela las patatas, lávalas y córtalas en trozos medianos. Limpia tanbién las setas. Cuando el agua hierva, añade un poco de sal, y las patatas, deja cocer a fuego medio unos 10 minutos y luego añade las setas, deja cocer hasta que las patatas estén tiernas. Apartar la olla del fuego y escurrir.
Para servir, retira las algas, coloca las patatas en un plato y encima las setas cortadas por la mitad o a trozos regulares, si son pequeñas las podemos dejar enteras. Condimenta con polvo de algas (opcional),  pimentón (mitad dulce y mitad picante), riega con aceite de oliva y echa sal gorda por encima.

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