Galetes de civada i llevors

Si t’agraden les torrades o galetes salades per als teus esmorzars, berenars o pica-pica, has de fer aquestes galetes de civada i llavors, són molt fàcils de fer i queden molt saboroses.

Ingredients: 1 cda de llavors de xia, 4 cdas d’aigua, 125 gms de civada fina, 2 cdas de pipes de gira-sol, 1/2 cda de llavors de sèsam daurat, 1/2 cda de llavors de sèsam negre, 1 cda de llavors de lli, 50 ml. d’aigua, 1 cda d’oli d’oliva, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de cada espècie de la nostra elecció (orenga, farigola, romaní, alfàbrega…).

Elaboració: Posar hidratar les llavors de xia amb les 4 cdas d’aigua (5 minuts més o menys).
En un bol poseu tots els ingredients secs i barregeu-ho, afegiu-hi la xia hidratada, la resta de l’aigua i l’oli i pasteu-ho una mica fins a integrar-ho tot. Estireu la massa entre dos trossos de paper vegetal perquè no s’enganxi, deixant-la el més fina possible, marcar els talls de les galetes de la mida que desitgem, podeu tallar-les completament o deixar-les marcades i un cop fetes i abans que es refredin del tot acabar-les de tallar.
Preescalfar el forn a 180º i enfornar uns 20/25 minuts, el temps dependrà de la potència del forn i del gruix que li haguem donat a les galetes.
Deixar refredar sobre una reixeta i ja les podem guardar en un pot de vidre o en una llauna per anar-ne gaudint d’elles quan vulguem.

*La civada si la tenim en flocs grans, la podem moldre per deixar-la fina que anirà millor per a aquesta recepta.


Ingredientes: 1 cda de semillas de chia, 4 cdas de agua, 125 gms de avena fina, 2 cdas de pipas de girasol, 1/2 cda de semillas de sésamo dorado, 1/2 cda de semilas de sésamo negro, 1 cda de semillas de lino, 50 ml. de agua, 1 cda de aceite de oliva, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de cada especia de nuestra elección (orégano, tomillo, romero, albahaca…)

Elaboración: Poner ha hidratar las semillas de chia con las 4 cdas de agua (5 minutos mas o menos).
En un bol poner todos los ingredientes secos y mezclar, añadir la chia hidratada, el resto del agua y el aceite y amasar un poco hasta integrar todo.
Estirar la masa entre dos trozos de papel vegetal para que no se pegue, dejandola lo mas fina posible, marcar los cortes de las galletas de la medida que deseemos, podéis cortarlas completamente o dejarlas marcadas y una vez hechas y antes de que se enfrien acabarlas de cortar.
Precalentar el horno a 180º y hornear unos 20/25 minutos, el tiempo dependerá de la potencia del horno y del grueso que le hayamos dado a las galletas.
Dejar enfriar sobre una rejilla y ya las podemos guardar en un tarro de vidrio o en una lata para ir disfrutando de ellas cuando queramos. 

*La avena si la tenemos en copos grandes, la podemos moler para dejarla fina que irá mejor para esta receta. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *