xips de verduras

Els xips cruixents de verdures són un aperitiu divertit i  saludable, sobretot si els fem al forn, tot i que pel meu gust, fregits estan més bons.
A continuació us explico les dues maneres de preparar-los.

Ingredients: Verdures al gust,  patates, moniatos, pastanagues, carbassa, remolatxa, carbassó …

Elaboració: Pelar totes les verdures i tallar-les a làmines finíssimes amb la mandolina. Han de tenir totes el mateix gruix.
Fregits:
Cal assecar molt bé els xips i posar poquets cada vegada perquè no s’enganxin entre ells. Es treuen quan estiguin daurats i es deixen escórrer molt bé i se salen quan refredin.
Al forn: Les posem ben col·locades una al costat de l’altra en una placa de forn sobre paper vegetal untat d’oli.
Preescalfem el forn a 130 º i deixem deshidratar les verdures durant 1 hora o el temps que sigui necessari perquè quedin cruixents. Cal vigilar perquè cada forn és diferent i no volem que es cremin., només que es deshidratin i es posin cruixents.
Si tens temps, el millor és fer cada varietat de verdura per separat per evitar que algunes es cremin i altres quedin crues.
Han de refredar completament abans de servir perquè estiguin cruixents.
*A l’hora de servir podem posar una mica de sal i espècies al gust.


Ingredientes: Verduras laminadas muy finas (con mandolina): patatas, yuca, zanahorias, calabaza, remolacha, calabacín…
Fritos:  Hay que secar muy bien los chips y poner poquitos cada vez para que no se apelmacen. Se sacan en cuanto estén doraditos. Se dejan escurrir muy bien y se salan cuando enfríen.
Al horno: Las ponemos bien colocadas una junto a la otra en una placa de horno sobre papel vegetal untado de aceite.
Precalentamos el horno a 130 º y dejamos deshidratar las verduras durante 1 hora o el tiempo que sea necesario para que queden crujientes. Hay que estar vigilantes porque cada horno es diferente y no queremos que se quemen, solo que se deshidraten y se pongan crujientes.
Si tienes tiempo, lo mejor es hacer cada variedad de verdura por separado para evitar que algunas se quemen y otras queden crudas.
*A la hora de servir podemos poner un poco de sal y especias al gusto.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *