Tembleque de coco

El tembleque de coco, són unes postres originàries de Puerto Rico que acostumen a fer per Nadal. Es similar al flam de coco pero amb algunes variacions d’ingredients que li dóna un contrast d’aromas diferent. Són unes postres molt fàcils de fer i d’un resultat exquisit.

Ingredients: 4 tasses de llet de coco, 1/2 tassa de Maizena, 2/3 tassa de sucre, 1/4 cta de sal, 1 cta d’aigua de tarongina (opcional).

Elaboració: Barrejar tots els ingredients menys l’aigua de tarongina. Ho posem al foc sense deixar de remenar amb una cullera de fusta, fins que bulli i espesseixi, apartem del foc i afegim l’aigua de tarongina.
Mullem un motlle amb una mica d’aigua (així serà mes fàcil treure-ho després del motllo) i aboquem la barreja, deixem refredar i guardem a la nevera unes horas, necessitaràs unes cinc hores més o menys perquè agafi una bona consistència,   així que millor fer-ho dún dia per l’altre.
A l’hora de servir, escampar per sobre canyella en pols o acompanyar amb uns fruits vermells o amb allò que us vingui més de gust.

*Podem utilitzar un motlle gran o bé motlles individuals.


Ingredientes: 4 tazas de leche de coco, 1/2 taza de Maizena, 2/3 taza de azúcar, 1/4 cta de sal, 1 cta de agua de azahar (opcional).

Elaboración:  Mezclar todos los ingredientes menos el agua de azahar. Ponemos al fuego sin dejar de remover con una cuchara de madera, hasta que hierva y espese, apartamos del fuego y añadimos el agua de azahar.
Mojamos un molde con un poco de agua (así será mas fácil desmoldar) y vertemos la mezcla, dejámos enfriar y guardamos en la nevera unas horas, necesitarás unas cinco horas mas o menos para que coja una buena consistencia, así que mejor hacerlo de un dia para otro.
A la hora de servir, espolvorear por encima canela en polvo o servir con unos frutos rojos o con aquello que se os antoje.

*Podemos utilizar un molde grande o bien moldes individuales.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *