Tofu adobat

Es diu que el tofu és insípid, que no sap a res, que sembla suro i un munt de coses més, però si sabem preparar-lo bé, se li pot treure molt partit, podem adaptar qualsevol tipus de recepta i fer que estigui ben saborós, ja que agafa els sabors dels ingredients i espècies amb els que ho preparem.
Anem a donar-li sabor al nostre tofu adobat, en aquest cas, utilitzarem també algues per donar-li un lleuger gust a mar. Es pot anar jugant amb diferents espècies i condiments adaptant la combinació al nostre gust.

Ingredients: 1 bloc de tofu ferm, 1 cta d’orenga, 1 cta de comí, 1 cta de pebre vermell, 1/2 cta de llavors de coriandre, 1/2 cta de pebre 5 baies, 1/2 cta de sal, 100 ml de vi blanc, 1 cda de vinagre de Mòdena, 2 cdas d’oli d’oliva, 2 grans d’all tallats a làmines, 1 fulla de llorer i 4 g d’algues espagueti de mar o de la nostra preferència.

Elaboració: Barrejar en un recipient tots els ingredients de l’adob i afegir el tofu tallat. Tapar i guardar 24 hores a la nevera. Com més temps passa, més gust agafa. A l’hora de preparar-lo, treure’l de l’adob, escórrer i ja  podem fer la recepta que vulguem.
Idees de preparació:
– El podem passar per una barreja d’aigua i farina Yolanda, després per panko o pa ratllat i fregir. D’aquesta manera queda molt cruixent.
– Una altra formula seria, enganxar alga nori a cada tros de tofu, mullant per la part rugosa de l’alga amb una mica de líquid de l’adob, passar els trossos per farina de cigró i fregir.
– A la planxa si volem una opció més lleugera.


Se dice que el tofu es insípido, que no sabe a nada, que parece corcho y un montón de cosas más, pero si sabemos prepararlo bien, se le puede sacar mucho partido, adaptándolo cualquier tipo de receta y que esté bien sabroso, ya que coge los sabores de los ingredientes y especiés con los que lo preparemos.
Vamos a darle sabor a nuestro tofu adobado, en este caso, vamos a utilizar tambien algas para darle un ligero sabor a mar. Se puede ir jugando con diferentes especies y condimentos adaptandolo a nuestro gusto.

Ingredientes: 1 bloque de tofu firme, 1 cta de orégano, 1 cta de comino, 1 cta de pimentón, 1/2 cta de semillas de cilantro, 1/2 cta de pimienta 5 bayas, 1/2 cta de sal, 100 ml de vino blanco, 1 cda de vinagre de Módena, 2 cdas de aceite de oliva, 2 dientes de ajo 1 hoja de laurel y 4 g de algas espagueti de mar o de nuestra preferencia.

Elaboración: Mezclar en un recipiente todos los ingredientes del adobo y añadir el tofu cortado. Tapar y guardar 24 horas en la nevera. Cuanto más tiempo pasa, más sabor coge. A la hora de prepararlo, sacarlo del adobo, escurrir y ya  podemos hacer la receta que queramos.
Ideas de preparación:
– Lo podemos pasar por una mezcla de agua y harina yolanda, después por panko o pan rallado y freir. De esta manera queda muy crujiente.
– Otra formula sería, enganchar alga nori a cada trozo de tofu, mojándola por la parte rugosa del alga con un poco de liquido del adobo, pasar los trozos por harina de garbanzo y freir.
– A la plancha si queremos una opción más ligera.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *