Pastís Galilea

Aquesta recepta és molt especial, està dedicada a un ésser de llum que ens ha deixat per sempre.
Estimada Karol, ja has creuat l’arc de Sant Martí, la teva amiga Harly es va avançar per esperar-te i tal com em vas dir fa pocs dies quan ella va marxar, ajudar-te a creuar i així poder brillar juntes al cel.
Tu que feies receptes meves, aquest pastís t’hauria agradat, un pastís ben vegà i dolç com tu eres i que he batejat amb el nom que utilitzaves a twitter, Galilea.
Ha estat un pastís improvisat que no hagués sortit igual en altres circumstàncies.
Però, has vist? té fins i tot la papallona.
És un pastís de tardor, per això té aquests colors, tristos per la teva marxa sobtada, però, alhora bonics també com tu.
Un pastís suau i delicat, amb un bon contrast de sabors i una bonica presentació gràcies al caramel i la crumble que el coronen.

Ingredients:
Per a la base:
 75 g de galetes Maria, una cullerada de margarina, un cullaradeta de cacao en pols i un polsim de canyella.
Per al pastís: 2 iogurts de soja naturals, 2 caquis, 200 ml de nata líquida  vegetal, 4 cdas de xirope d’atzavara, 2 ctes d’agar agar en pols.
Per al caramelo:
 100 g de sucre, 4 cdas d’aigua, 5 cdas de nata líquida vegetal, 1/2 cda de margarina 1 cte de vainilla.
Per a la crumble: 75 g de farina de blat, 40 g de flocs de civada, 50 g de margarina, 40 g de sucre morè de canya, un grapat de nous trossejades i 1 cte de vainilla.

Elaboració: El primer que farem serà fer la base del pastís. Triturarem les galetes i les barrejarem amb la margarina fosa, cacao i canyella fins que quedi una barreja compacata. Agafarem un motlle desmotllable i posarem paper vegetal al fons i cobrirem amb la barreja, estrenyent perquè quedi ben compacte. Guardarem a la nevera mentre seguim amb el pastís.
Per al pastís, posarem en el got de la batedora els iogurts, els caquis trossejats, el xarop d’atzavara i triturem. En un pot, posarem la nata i dissolem l’agar agar i el posarem a el foc, sense deixar de remenar fins que bulli. Bolquem la preparació al got de la batedora i tornem a triturar perquè es barregi tot bé i quedi tot ben  fi i suau. Bolquem la barreja en el motlle, tapem amb paper film perquè no faci constra i deixem refredar.
Quan s’hagi refredat el fiquem a la nevera mentre seguim amb la recepte.
Anem a fer el caramel i ho farem d’una forma ràpida i senzilla. Posarem el sucre i l’aigua en un recipient de vidre i el posarem al microones a potència màxima i anem vigilant, quan agafi un bonic color daurat, el traiem amb cura de no cremar-nos i afegim la vainilla i la margarina i barregem fins que es fongui la margarina, després afegim la nata i tornem a barrejar perquè s’integri i reservem fins a l’hora de muntar el pastís.
Per a la crumble, barejarem en un bol tots els ingredients amb les mans fins que agafi una textura com de sorra i ho posem a la safata del forn sobre paper vegetal. Preescalfem el forn a 180º i ho deixem uns 25 minuts més o menys. Cal vigilar que no es cremi. Deixar refredar i ja ho tindrem a punt per decorar el nostre pastís.
Si sobra, no importa, el guardem en un recipient hermètic i per menjar-lo amb iogurt està genial.

Muntatge del pastís: Quan el pastís estigui ben fred i hagi quallat bé, el desmotllem i el col·loquem sobre un plat o safata, li tirem el caramel per sobre, després la crumble i una mica més de caramel, decorem amb uns trossets de caqui i a gaudir.


Es un pastel suave y delicado, con un buen contraste de sabores y una bonita presentación gracias al caramelo y la crumble que lo coronan.

Ingredientes:
Para la base:
Para la tarta:
2 yogurs de soja naturales, 2 caquis, 200 ml de nata líquida vegetal, 4 cdas de xirope de agave, 2 ctas de agar agar en polvo.
Para el caramelo: 100 g de azúcar, 4 cdas de agua, 5 cdas de nata líquida vegetal, 1/2 cda de margarina 1 cta de vainilla.
Para la crumble:
75 g de harina de trigo, 40 g de copos de avena , 50 g de margarina, 40 g de azúcar moreno de caña, un puñado de nueces troceadas y 1 cta de vainilla.

Elaboración: Lo primero que haremos será hacer la base de la tarta. Trituraremos las galletas y las mezclaremos con la margarina derretida hasta que quede una mezcla compacata. Cogeremos un molde desmoldable y pondremos papel vegetal en el fondo y cubriremos con la mezcla, apretando para que quede bien compacto. Guardaremos en la nevera mientras seguimos con el pastel.
Para el pastel, pondremos en el vaso de la batidora los yogurs, los caquis troceados, el jarabe de agave y trituramos. En un cazo, pondremos la nata y disolvemos el agar agar, lo pondremos al fuego, sin dejar de remover hasta que hierva. Volcamos la preparación en el vaso de la batidora y volvemos a triturar para que se mezcle todo bien y quede una mezcla fina y suave. Volcamos la mezcla en el molde, tapamos con papel film para que no haga constra y dejamos enfriar.
Cuando se haya enfriado lo metemos en la nevera mientras seguimos con la receta.
Vamos ha hacer el caramelo y lo haremos de una forma rápida y sencilla. Pondremos el azúcar y el agua en un recipiente de cristal y lo pondremos en el microondas a potencia maxima y vamos vigilando, cuando coja un bonito color dorado, lo sacamos con cuidado de no quemarnos y añadimos la vainilla y la margarina y mezclamos hasta que se derrita la margarina, luego añadimos la nata y volvemos a mezclar para que se integre y reservamos hasta la hora de montar el pastel.
Para la crumble, mezclaremos en un bol todos los ingredientes con las manos hasta que coja una textura como de arena y lo pondremos en la bandeja del horno sobre papel vegeta. Precalentamos el horno a 180º y horneamos unos 25 minutos mas o menos. Hay que vigilar que no se queme. Dejar enfriar y ya lo tendremos apunto para decorar nuestro pastel. Si sobra, no importa, lo guardamos en un recipiente hermético y para comerlo con yogur está genial.

Montaje de la tarta: Cuando el pastel esté bien frío y haya cuajado bien, lo desmoldamos y lo colocamos sobre un plato o bandeja, le echamos el caramelo por encima, luego la crumble y un poco más de caramelo por encima, decoramos con unos trocitos de caqui y a disfrutar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *