«Botifarra» vegetal

Amb aquestes quantitats surten  7/8  botifarres  depenent de la mida que les fem.

Ingredients: 200 g de xampinyons portobello, 1 porro, 1 cda de suc de llimona, 2 cdas d’oli, 1/2 tassa d’aigua, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de pebre negre, 1/2 cta de coriandre, 1/2 cta d’alfàbrega, 1/2 cta de julivert, 1/2 cta de nou moscada, 1/2 cta de pols de ceps, 1 tassa de gluten, 8 cdas de pa ratllat, 4 cdas d’arròs bullit.

Elaboració: Picar el porro i els xampinyons amb la picadora perquè quedi ben petit, saltar i posar-los en un bol. Afegir l’oli, pa ratllat, l’arròs i les espècies i barrejar. Deixar reposar mínim 1/2 hora. Afegir el gluten, l’aigua amb la llimona i pastar. Agafar porcions de la massa  i anar donar forma a les botifarres , embolicar-les en paper d’alumini i prémer bé els extrems com si fos un caramel. Posar-los en una safata i introduir-los al forn preescalfat a 180 º uns 20 minuts. Deixar refredar, treure el paper d’alumini, embolicar-los en paper film i guardar a la nevera.
Si volem les podem congelar.


Ingredientes: 200 g de champiñones portobello, 1 porro, 1 cda de zumo de limón, 2 cdas de aceite, 1/2 taza de agua, 1/2 cta de sal, 1/2 cta de pimienta negra, 1/2 cta de cilantro, 1/2 cta de albahaca, 1/2 cta de perejil, 1/2 cta de nuez moscada, 1/2 cta de polvos de ceps, 1 taza de gluten, 8 cdas de pan rallado, 4 cdas de arroz hervido.

Elaboración: Picar el porro y los champiñones con la picadora para que quede bien pequeño, saltearlos y ponerlos en un bol. Añadir el aceite, pan rallado, el arroz y las especies y mezclar. Dejar reposar minimo 1/2 hora. Añadir el gluten, el agua con el limón y amasar. Coger porciones de la masa y darles forma de botifarra, envolverlas en papel de aluminio y apretar bien los extremos como si fuera un caramelo. Disponerlos en una bandeja y meter en el horno precalentado a 180º unos 20 minutos.
Dejar enfriar, quitar el papel de aluminio, envolverlos en papel film y guardar en la nevera.
Los podemos congelar si queremos.

7 respuestas a ««Botifarra» vegetal»

    1. El gluten es perque quedi compactada, amb tofu no fará el mateix. Haurias de fer servir una combinació de Maizena y farina d’arròs o farina de cigó, pero no sabria dirte les quantitats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *