Medallons de col amb salsa de ceps

Un plat senzill però saborós, apte per a celíacs, vegans i tot aquell que vulgui provar.

Ingredients: Fulles de col, tantes com medallons vulguem fer, utilitzarem les més grans, si són petites, per a cada medalló farem servir 2 fulles, farina de cigró, 1/2 ceba, 1/2 porro, 20 g de ceps, un grapat d’ametlla laminada torrada, oli d’oliva, aigua i sal.

Elaboració: Comencem coent les fulles de col amb aigua amb sal durant uns 8 minuts. Les posem a escórrer i quan estiguin fredes formem els medallons, doblegant sobre si mateixes les fulles i prement bé perquè deixi anar l’excés d’aigua, han de quedar com indica el nom de la recepta com un medalló.  Quan tinguem els medallons fets, els passem per farina de cigró i fregim, posem a escórrer sobre paper de cuina perquè deixi anar l’excés  d’oli i reservem.
Per la salsa:  Mentre preparem la col i esperem que es refredi, anem preparant la salsa.
Posar a hidratar els ceps amb aigua calenta. Tallar en juliana la ceba i el porro. En una paella posem una raig d’oli d’oliva i tirem la ceba, quan comenci a agafar color, afegim el porro quan estigui ben caramelitzat, afegirem els ceps (l’aigua d’hidratar no la tirem), deixem fer tot junt uns minuts i ho passem al got de la batedora, afegim aigua d’hidratar els ceps o crema de llet o llet o brou ( A mi personalment m’agrada afegir-li el aigua d’hidratar)  i triturem, la quantitat de líquid que afegirem, dependrà de com d’espessa vulguem o no la salsa.
Servim  posant una mica de salsa al fons del plat, els medallons a sobre i culminem  posant mes salsa sobre els medallons i atmella laminada torrada.


Un plato sencillo pero sabroso, apto para celíacos, veganos y todo aquel que quiera probar.

Ingredientes:  Hojas de col, tantas como medallones queramos hacer, utilizaremos las mas grandes, si son pequeñas, para cada medallón utilizaremos 2 hojas,  harina de garbanzo, 1/2 cebolla, 1/2 puerro, 20 gms de ceps, un puñado de almendra laminada tostada, aceite de oliva, agua y sal.

Elaboración: Comenzamos cociendo las hojas de col en  agua con sal durante unos 8 minutos. Las ponemos a escurrir y cuando esten frias formamos los medallones, doblando sobre si mismas las hojas y apretando bien para que suelte el exceso de agua, deben quedar como indica el nombre de la receta como un medallón, cuando tengamos los medallones hechos, los pasamos por harina de garbanzo y freimos. Ponemos a escurrir sobre papel de cocina para que suelte el exceso de aceite y reservamos.
Para la salsa: Mientras preparamos la col y esperamos que se enfrie, vamos preparando la salsa. Poner a hidratar los ceps con agua caliente. Cortar en juliana la cebolla y el puerro. En una sartén ponemos un chorro de aceite de oliva y pochamos la cebolla, cuando empieze a tomar color, añadimos el puerro cuando esté bien caramelizado, añadiremos los ceps (el agua de hidratar no la tiramos), dejamos hacer todo junto unos minutos y pasamos al vaso de la batidora, añadimos agua de hidratar los ceps o crema de leche o leche o caldo (A mi personalmente me gusta añadirle el agua de hidratar)  y trituramos.
Servimos poniendo un poco de salsa en el fondo del plato, los medallones encima y culminamos con mas salsa sobre los medallones y almendra laminada tostada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *