Pans sense llevat

Aquí tenim uns pans que podem preparar en cas de no disposar de llevat fresc. Comencem amb el pa àzim  probablement el més antic de tots i que ha perdurat fins als nostres dies. El pa àzim original, es fa amb farina integral, encara que podeu fer-ho amb farina refinada.
El secret està en fer un bon pastat, si amassem a mà, haurem de fer-ho de 10 a 15 minuts.

PA ÀZIM

Ingredients: 250 g de farina, 150 ml d’aigua temperada, 1 cda d’oli i una mica de sal.

Elaboració: En un bol posem la farina, fem un forat alcentre i posem  l’aigua temperada, l’oli i la sal. Pastem durant uns 15 minuts, posant sobre el marbre amb una mica de farina. Formem una bola i deixem reposar embolicat en amb un drap durant al menys una hora.
Preescalfem el forn a 200º.
Després del repòs separem porcions i les aixafem  amb un corró formant làmines de mig centímetre de gruix aproximadament. Col·loquem les làmines a la safata de forn empolvorada amb farina i les pintem amb oli d’oliva. Coem durant 15 o 20 minuts.

PA SENSE FERMENTAR

El pa sense fermentar és realitzat amb els ingredients habituals, amb l’única diferència que no porta llevat i el seu resultat és una massa més compacta i la seva digestió és més lenta, recomanable per persones que es troben sota un règim de dieta ja que fa que s’experimenti major sacietat.

Ingredients: 250 g de farina, 150 ml de llet de soja o aigua temperada, 1 cta de llevat en pols, 1 cda d’oli i sal.

Elaboració: Col · locar els 250 g de farina en un bol, barrejar amb la sal, després afegir la llet o l’aigua mentre es pasta amb la farina fins a aconseguir una massa compacta que sigui fàcil de treballar. Es deixa reposar per 5 minuts i estirem amb el corró.
Després d’estirar-la amb el corró es fan boles segons la mida que voleu i se li dóna forma, pintem amb oli d’oliva i podem posar llavors de la nostre elecció per sobre. Col·loquen en una safata per portar-la a forn.
Preescalfar el forn a 200 i enfornar uns 15/20 minuts més o menys, depenent de la mida que haguem fet els pans.


PAN ÁCIMO

Ingredientes: 250 gms. de harina, 150 ml. de agua templada, 1 cda. de aceite y una pizca de sal.

Elaboración: En un bol ponemos la harina y le damos forma de volcán. Echamos el agua templada, el aceite y la sal. Amasamos durante unos 15 minutos, poniendo la masa en el marmol con un poco de harina espolvoreada por encima. Formamos una bola y dejamos reposar envuelto en con un paño durante al menos una hora. Precalentamos el horno a 220º.
Después del reposo separamos porciones y las aplastamos en el mármol con un rodillo formando láminas de medio centímetro de espesor aproximadamente. Colocamos las láminas en la bandeja de horno espolvoreada con harina y las pintamos con aceite de oliva. Cocemos durante 15 o 20 minutos.

PAN SIN FERMENTAR

El pan no leudado es realizado con los ingredientes habituales, con la única diferencia de que no lleva levadura y su resultado es una masa más compacta y su digestión es más lenta, hace que se experimente mayor saciedad, debido a esto es más recomendable para personas que se encuentran bajo un régimen de dieta.

Ingredientes: 250 gms. de harina, 150 ml de leche de soja o agua templada, 1 cda. de aceite, 1 cta. de levadura en polvo sal.

Elaboración:

Colocar los 250 gramos de harina en un bol, mezclar con la sal, luego agregar la leche o el agua mientras se amasa con la harina hasta lograr una masa compacta de fácil manejo. Se deja reposar por 5 minutos y estiramos con el rodillo.
Luego de estirarla con el rodillo se hacen bolas según el tamaño que se quiera  y se le da forma, pintar con aceite y se pueden espolvorear semillas de nuestra elección. Se colocan en una bandeja para llevarla al horno.
Precalentar el horno a 200 y hornear unos 15/20 minutos más o menos , dependiendo del tamaño que hayamos hecho los panes.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *