Pa d’olives

Ingredients: 250 g de farina de blat, 15 g de llevat fresc, 10 g de sucre, 125 ml d’aigua temperada, 50 ml d’oli, 25 g de margarina, 50 g d’olives negres sense os, sal, pebre i orenga.

Elaboració: Desfer el llevat en l’aigua amb el sucre. Posar en un bol la farina tamisada, fer un forat al centre i afegir el llevat, l’oli, la margarina (temperatura ambient), la sal i l’orenga. Amassem una mica que s’integri tot i posem la massa sobre el marbre amb una mica de farina i anem pastant, uns 15 minuts, ens anem untant les mans en oli i anem deixant reposar la massa un parell de  minuts de tant en tant. Finalment afegim les olives tallades i amassem una mica més perquè s’integrin a la massa. Fem una bola, untem amb una mica d’oli, la posem en un bol, tapem amb paper film i la deixem reposar fins que dobli el seu volum, 1 hora aprox.
Quan hagi doblat el seu volum, amassem una mica més, només  per desgasificar i li donem forma als panets, fem uns talls per sobre  i els posem a la safata del forn en un lloc que no tingui corrent d’aire, fins que tornin a doblar el seu volum.
Quan els panets hagin doblat, els pinzellem amb oli d’oliva. Introduïm la safata al forn i posem una altra safata al terra del forn amb aigua calenta per produir vapor. Els cuinem a 200º durant 20 minuts aproximadament o fins que vegis que la base està dauradeta.


Ingredientes: 250 gms. de harina de trigo, 15 gms. de levadura fresca, 10 gms. de azúcar, 125 ml. de agua, 50 ml. de aceite, 25 gms. de margarina, 50 gms. de olivas negras sin hueso, sal, pimienta y oregáno.

Elaboración: deshacer la levadura en el agua con el azúcar poner en un bol la harina tamizada, hacer un hueco en el centro y añadir la levadura, el aceite y la margarina a temperatura ambiente.  Amasamos un poco que se integre todo y ponemos la masa sobre el marmol con un poco de harina y vamos amasando, unos 15 minutos, nos vamos untando las manos en aceite i vamos dejando reposar un par de minutos de vez en cuando. Por último añadimos las aceitunas cortadas y amasamos un poco mas para que se integren en la masa. Hacemos una Bola, untamos con un poco de aceite, la ponemos en un bol, tapamos con papel film y dejamos fermentar hasta que doble su volumen, 1 h. aprox.
Cuando haya doblado su volumen, amasamos un poco mas, solo para desgasificar i le damos forma a los panecillos, hacemos unos cortes en la superfici y los ponemos en la bandeja del hormo en un lugar que no tenga corriente de aire, hasta que vuelvan a doblar su volumen.
Cuando los panecillos hayan doblado, los pincelamos con aceite de oliva. Introducimos la bandeja en el horno y ponemos otra bandeja en el suelo del horno con agua caliente para producir vapor. Los cocinamos a 200º durante 20 minutos aproximadamente o hasta que veas que la base está doradita.

4 respuestas a «Pa d’olives»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *