Soia tipus tonyina en escabetx

soja en escabechePer substituir la tonyina en les teves receptes, entrepans, farcits, pizzes etc.

Ingredients: 1 tassa de soja texturitzada fina, 2 tasses de brou d’algues, 125 ml d’oli d’oliva, 75 ml de vinagre de poma, 50 ml de vi blanc, 2 fulles de llorer, unes tires d’algues espagueti de mar o algues de la vostra elecció, 1 cta de pebre negre en gra, 2 grans d’all, 2 cta de pebre vermell, 1/2 cda de pols d’algues, 1/4 cta de sal marina.

Elaboració: Posar a hidratar la soja amb el brou d’algues, escórrer, posar-la en un bol, afegir la pols d’algues i preparar l’escabetx.

Posar l’oli en una paella i afegir els alls tallats a làmines, el llorer, els grans de pebre i les algues escollides. Ofegar vigilant que no es cremin els alls, quan comencin a agafar color, apartar la paella de foc i afegir el pebre vermell, tornar a posar al foc i afegir el vinagre i el vi, deixar evaporar una mica, retirar els alls i afegir la soia, deixem uns minuts al foc perquè la soia s’impregni de l’escabetx.

Posar en un taper i deixar reposar almenys 24 h. abans d’utilitzar-lo perquè agafi bé el gust de l’escabetx.


Para sustituir en tus recetas de atún,  bocadillos, rellenos, pizzas etc.

Ingredientes: 1 taza de soja texturizada fina, 2 tazas de caldo de algas, 125 ml. de aceite de oliva, 75 ml. de vinagre de manzana, 50 ml. de vino blanco, 2 hojas de laurel, unas tiras de algas espagueti de mar o algas de vuestra elección, 1 cta. de pimienta negra en grano, 2 dientes de ajo, 2 cta. de pimentón, 1/2 cda. de polvo de algas, 1/4 cta. de sal marina.

Elaboración: Poner a hidratar la soja con el caldo de algas, escurrir, ponerla en un bol, añadir el polvo de algas y preparar el escabeche.

Poner el aceite en una sartén y añadir los ajos cortados a láminas, el laurel, los granos de pimienta y las algas elegidas. Rehogar vigilando de que no se quemen los ajos, cuando empiezen a tomar color, apartar la sartén de fuego y añadir el pimentón, volver a poner en el fuego y añadir el vinagre y el vino, dejar evaporar un poco y añadir la soja, dejamos unos minutos en el fuego para que la soja tome sabor y absorba el escabeche.

Poner en un taper y dejar reposar almenos 24 h. antes de utilizarlo para que coja bien el sabor del escabeche.

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