«Xoriço» crioll

Quantitats per 6/7 xoriços depenent de la mida que els fem.

Ingredients: 1 tassa de gluten, 1/2 tassa soja texturitzada, 2 cdas arròs bullit, 1 cda pa ratllat, 2 cdas d’oli d’oliva, 4 ctas de pebre vermell dolç, 1 cta de pebre vermell picant, 1 cta d’all en pols, 1 cta d’orenga, 1 cta d’ají mòlt, 1/2 cta llevat en pols, 1/2 cta de sal marina, 1/2 tassa d’aigua amb una cta de vinagre de poma, 1/2 cda de pasta de pebrot  (opcional), 1 cta de fum líquid.

Elaboració: Hidratar la soia texturitzada, escórrer i posar-la en un bol, afegir l’oli, pa ratllat, l’arròs bullit, totes les espècies i el fum líquid, barrejar bé i deixar reposar més o menys 1 hora. Passat el temps, afegir el gluten, el llevat, l’aigua i pastar. Agafar porcions de la massa resultant i anar formant els xoriços, embolicar-los en paper d’alumini i prémer bé els extrems. Posar-los en una safata i introduir-los al forn preescalfat a 180 º uns 20 minuts. Deixar refredar, treure el paper d’alumini, embolicar-los en paper film i guardar a la nevera.
Passats per la paella volta i volta estan boníssims. Els podem acompanyar amb salsa chimichurri.


Ingredientes: 1 taza de gluten, 1/2 taza sojateexturizada, 2 cdas. arroz hervido, 1 cda. pan rallado, 2 cdas de aceite de oliva, 4 ctas de pimentón dulce, 1 cta. de pimentón picante, 1 cta ajo en polvo, 1 cta. de orégano, 1 cta. de ají molido, 1/2 cta. levadura en polvo, 1/2 cta. de sal marina, 1/2 taza de agua con una cta. de vinagre de manzana, 1/2 cda. pasta de pimiento choricero (opcional), 1 cta. de humo líquido.

Elaboración: Hidratar la soja texturizada, escurrir y ponerla en un bol, añadir el aceite, pan rallado, el arroz hervido,  todas las especies y el humo líquido, mezclar bien y dejar reposar más o menos 1 hora. Pasado el tiempo, añadir el gluten, la levadura, el agua y amasar.
Tomar porciones de la masa resultante e ir formando los chorizos, envolverlos en papel de aluminio y apretar bien los extremos. Disponerlos en una bandeja y meter en el horno precalentado a 180º unos 20 minutos.
Dejar enfriar, quitar el papel de aluminio, envolverlos en papel film y guardar en la nevera.

Pasados por la sartén vuelta y vuelta están ríquisimos. Los podemos acompañar con  salsa chimichurri.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *